ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟY
  • ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ
  • Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
  • GDPR
  • Ποινικο Δικαιο - Φορολογικο Δικαιο - Διοικη&tau
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
  • ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ
  • ΜΥΚΟΝΟS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΑΜΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΤΟΥΣ

Διαζύγιο 

Picture

Το διαζύγιο και η διακοπή της συμβίωσης είναι δυστυχώς τις περισσότερες φορές μία τραυματική εμπειρία και μία από τις πιό δύσκολες φάσεις στην ζωή ενός ανθρώπου.
Τα προβλήματα που απαιτούν νομική αντιμετώπιση είναι πολλά και ιδιως οταν απο τον γαμο εχουν αποκτηθεί παιδια, ειναι απαραίτηση η συμπραξη και η συμβουλή εμπειρου δικηγορου οικογενειακου δικαιου  ωστε να εξασφαλισθεί η ομαλή μεταβαση του ζευγαριου αλλα και κυριως των παιδιων στη ζωή μετα το διαζυγιο.

Ερωτήματα οπως :

Πως μπορώ να πάρω διαζύγιο;

Τι διατροφή να ζητήσω γιά τα παιδιά ή τι διατροφή πρέπει να δώσω;

Δικαιούμαι διατροφή γιά μένα εφόσον δεν εργάζομαι ή όχι ;

Τι γίνεται με το σπίτι που αγοράσαμε μαζί ;

Τι γίνεται με το σπίτι που αγοράσαμε στο όνομα του ή της συζύγου και εγώ έχω συνεισφέρει στην απόκτησή του;

Τι γίνεται με την προσφορά μου τόσα χρόνια που βοηθούσα τον ή την σύζυγό μου στην δουλειά του χωρίς να λαμβάνω μισθό;

Τι γίνεται με τα παιδιά; Μπορώ να τα πάρω μαζί μου;

Πως θα χωρίσουμε την περιουσία που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια του γάμου;
​
Αν σας απασχολεί καποιο απο αυτά τα ερωτήματα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γραφειο μας . 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
​ΒΙΑ

Το «αθέατο» αυτό  κοινωνικό φαινόμενο  περιλαμβάνει την άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (σωματικής, σεξουαλικής,  ψυχολογικής, συναισθηματικής) που ασκείται σε βάρος του θύματος.

Προστατευόμενα πρόσωπα είναι οι σύζυγοι, οι γονείς και οι συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας και τα εξ υιοθεσίας τέκνα τους, οι συγγενείς εξ αίματος και εξ αγχιστείας μέχρι δ΄ βαθμού,  καθώς επίσης κάθε ανήλικο πρόσωπο που συνοικεί με την οικογένεια.

 Το φαινόμενο συνδέεται με την τέλεση επιθετικών και εξαναγκαστικών συμπεριφορών και σημαντικό είναι πως η βία δεν απαιτείται να είναι μόνο σωματική για να διωχθεί ο θύτης (αν και είναι πιο εύκολο να διαγνωσθεί), αλλά ο όρος βία με την ευρεία ερμηνεία του  περιλαμβάνει την απειλή, την εξύβριση, την λεκτική ή ψυχολογική βία, την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμός και μέσα στον γάμο) και της προσωπικότητας εν γένει, τον φυσικό περιορισμό (εξαναγκασμό σε απομόνωση), την οικονομική βία (στέρηση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την αξιοπρεπή διαβίωση του θύματος), συμπεριφορές με την μορφή παραμέλησης (έλλειψη φροντίδας, στέρηση ιατρικής περίθαλψης ή εκπαίδευσης), την παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης και γενικά κάθε συμπεριφορά που προκαλεί φόβο/τρόμο/ανησυχία και στοχεύει στη γενικότερη απαξίωση της προσωπικότητας (υποτιμητική κρίση, κλονισμό αυτοεκτίμησης κ.α.). 

Το γραφείο μας διαθέτει εμπειρους συνεργάτες, εξειδικευμενους στην αποτελεσματική  αντιμετωπιση φαινομενων ενδοοικογενειακής βιας  ενωπιον των πολιτικών και των ποινικών Δικαστηρίων. 

Επιμέλεια - Διατροφή και Επικοινωνία Γονέων και ανηλίκων 

Picture
Γονείς και τέκνα οφείλουν αμοιβαία μεταξύ τους βοήθεια, στοργή και σεβασμό.

Συγκεκριμένα, η μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων . 
​Η γονική μέριμνα περιλαμβάνει την επιμέλεια του προσώπου, την διοίκηση της περιουσίας και την εκπροσώπηση του τέκνου σε κάθε υπόθεση του που αφορά το πρόσωπο ή την περιουσία του.


Σε περίπτωση διαζυγίου  και εφόσον ζουν και οι δύο γονείς η άσκηση γονικής μέριμνας ρυθμίζεται από το δικαστήριο.

Σε περίπτωση γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του η γονική μέριμνα ανήκει στη μητέρα του.

Σε περίπτωση αναγνώρισης του τέκνου από τον πατέρα του, αποκτά γονική μέριμνα και ο πατέρας που όμως την ασκεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις.


Όσον αφορά την επιμέλεια του τέκνου εννοούμε την ανατροφή, την επίβλεψη, τη μόρφωση, την εκπαίδευση και τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής του τέκνου ή τέκνων. Η επιμέλεια του τέκνου αποτελεί κομμάτι της γονικής μέριμνας.

Σε περιπτώσεις διαζυγίου ή διακοπής της συμβίωσης των συζύγων το θέμα της επιμέλειας του τέκνου ρυθμίζεται από το δικαστήριο το οποίο πρέπει να αποφασίζει με βάση το συμφέρον του τέκνου, να σέβεται την ισότητα μεταξύ των γονέων και χωρίς να κάνει διακρίσεις εξαιτίας του φύλου, της θρησκείας, της κοινωνικής προέλευσης ή της περιουσίας.

Επιπλέον, σημαντικό κριτήριο για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την ανάθεση της επιμέλειας αποτελούν οι δεσμοί του τέκνου με τους γονείς και τους αδελφούς του.


Επίσης, ο γονέας με τον οποίο δε διαμένει το παιδί διατηρεί το δικαίωμα της επικοινωνίας μαζί του, την οποία αντιστοίχως ο άλλος γονέας οφείλει να διευκολύνει. 

Location

Contact Us

Photos used under Creative Commons from Gwydion M. Williams, Premnath Thirumalaisamy
  • ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ
  • Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
  • GDPR
  • Ποινικο Δικαιο - Φορολογικο Δικαιο - Διοικη&tau
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
  • ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ
  • ΜΥΚΟΝΟS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΡΘΡΑ